اخبار و مقالات

توضیحات درباره شیلنگ بنزین و انواع شیلنگ بنزین

توضیحات درباره شیلنگ بنزین و انواع شیلنگ بنزین

مکان قرارگیری شیلنگ بنزین در خودرو، نسبت به نوع و مدل اتومبیل متفاوت است. در خودروهای قدیمی‌تر، بنزین خودرو به‌وسیله یکسری خطوط فلزی از باک به سمت کاربراتور یا انژکتور منتقل می‌شد که این بخش‌ها در کنار هم سیستم سوخت‌رسانی اتومبیل را تشکیل می‌دادند.

در خودروهای قدیمی‌تر بخش‌هایی نظیر پمپ‌بنزین، باک و همچنین کاربراتور از طریق شیلنگ‌های کوتاه بنزین به یکدیگر متصل می‌شدند و ازآنجایی‌که این شلنگ‌ها بسیار ضعیف و شکننده بودند، بنزین یا گازوئیل از آن‌ها به بیرون نشت می‌کرد. از سال ۱۹۹۶ سیستم سوخت‌رسانی خودرو شکل پیچیده‌تری به خود گرفت و تمامی خودروهایی که گازوئیل مصرف می‌کردند به خطوط انتقال، خطوط برگشت و خطوط بخار مجهز گشتند.

اما ازآنجایی‌که این خطوط، پلاستیکی بودند، در بسیاری از مواقع می‌شکستند و سیستم سوخت‌رسانی را از کار می‌انداختند. شیلنگ بنزین از لحاظ جنس، انواع گوناگونی نظیر لاستیکی، پلاستیکی (فیبر کربن) و فلزی (آلومینیوم) دارد که هر یک از آن‌ها با توجه به نوع خودرو مورداستفاده قرار می‌گیرند. در اینجا به معرفی و توضیح هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.

انواع شیلنگ بنزین :

شیلنگ بنزین لاستیکی :

این نوع از شیلنگ‌های بنزین، بیشتر در خودروهای قدیمی و دیزلی استفاده می‌شوند. نحوه تعویض شیلنگ‌های بنزین لاستیکی، به نسبت دیگر انواع آن، بسیار راحت‌تر است.

شیلنگ بنزین پلاستیکی (فیبر کربن) :

شیلنگ‌های بنزین پلاستیکی که با نام شیلنگ‌های فیبر کربنی نیز شناخته می‌شوند، امروزه در بسیاری از اتومبیل‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این نوع از شیلنگ‌ها بسیار در دسترس هستند و قادرند حجم بسیار بالایی از فشار را تحمل کنند. شلنگ‌های بنزین پلاستیکی با پایین نگه‌داشتن دمای بنزین، باعث افزایش کارایی آن می‌شوند و تا حد قابل‌توجهی از بخار شدن بنزین جلوگیری به عمل می‌آورند. برخی از انواع شلنگ‌های پلاستیکی به‌راحتی قابل تعویض هستند و می‌توان به‌جای آن‌ها از شیلنگ لاستیکی بهره گرفت.

شیلنگ بنزین فلزی (آلومینیومی) :

این دسته از شیلنگ‌ها در انواع خودروهای قدیمی و جدید به کار گرفته می‌شوند که آن‌ها را با نام خطوط بنزین نیز می‌شناسند. شلنگ‌های بنزین فلزی به‌شدت در دسترس بوده و به نسبت شلنگ‌های پلاستیکی فشار بیشتری را تحمل می‌کنند. البته ازآنجایی‌که خطوط انتقال‌دهنده بنزین، در طول مسیرشان تا به موتور یا سایر بخش‌های سیستم سوخت‌رسانی، مسیر پرپیچ‌وخمی را طی می‌کنند، در چنین مواقعی این شیلنگ‌های فلزی با محدودیت روبه‌رو خواهند شد. ناگفته نماند که این خطوط فلزی در دمای بالا، تا حد زیادی داغ می‌شوند و باعث بخار شدن بنزین می‌گردند که این امر، کاهش قدرت خودرو را در پی خواهد داشت.